Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Just Floyd @ Κύτταρο (26/9)

Μία βραδιά με την καλύτερη tribute μπάντα των 'μαγευτικών' Pink Floyd, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το βράδυ της Παρασκευής (26/9 ) στο “Κύτταρο Live”. Οι 'Just Floyd' ήρθαν στη χώρα μας, για να μας δώσουν λίγη από την αίσθηση των αριστουργημάτων της μεγάλης Αγγλικής μπάντας.

Μπορεί οι David Gilmour, Roger Waters, Nick Maison και ο συγχωρεμένος Richard Wright, να μην ήταν εκεί, όμως η αίσθηση, οι μουσικές τους, το χρώμα τους, πλημμύριζε το χώρο και το συναίσθημα του ακροατή, αναλογίζονταν τον ηχητικό παροξυσμό, και το ιδιαίτερο ύφος των Pink Floyd.

Οι 'Just Floyd' έδωσαν μία ωραία παράσταση χωρίζοντας το setlist στις τέσσερις καλύτερες περιόδους των Pink Floyd. Η συναυλία ξεκίνησε υπό τους ήχους του “In the Flesh”, όπως ακριβώς κάνει και ο Roger Waters στα live του. Το πρώτο μέρος ήταν εξολοκλήρου αφιερωμένο στο 'The Wall', με κομμάτια όπως τα 'Thin Ice',Another brick in the wall 1 και 2, Young Lust να εκτελούνται με πολύ ωραίο τρόπο από την μπάντα. 'Pigs', 'Have A Cigar' και 'Coming Back To Life' ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος .

Μετά το δεκάλεπτο διάλειμμα,οι ήχοι του “Shine On You Crazy Diamond”, γεμίζουν το χώρο και η μ
αγεία αρχίζει ξανά.'Time', 'Money', 'Speak To Me/Breathe', μας θυμίζουν την πιο επιτυχημένη περίοδο της μπάντας, ενώ απ' τις καλύτερες στιγμές του live έρχονται στο μισάωρο που ακολουθεί “Welcome To The Machine” και η εκτέλεση ολόκληρου του “Echoes”, δίνουν στο κοινό αυτό που θέλει, το ακραίο συναίσθημα 'μουσικής ψυχεδέλειας. Το “Wish You Were Here” τραγουδιέται από όλους μέσα στο χώρο, και η κορύφωση στο σόλο του “Comfortably Numb” συγκινεί, χωρίς να συγκρίνεται με τις εκτελέσεις του David Gilmour σε καμία περίπτωση.

Ο ήχος ήταν πολύ καλός, και χωρίς τον εξοπλισμό της μπάντας, καθώς υπήρξε ένα πρόβλημα κατά την μεταφορά του από την Αγγλία. Ο κόσμος παρόλου που δεν ξεπερνούσε τα 150 άτομα, και τις 2:45 λεπτά που διήρκεσε το live, ήταν πολύ ζεστός και απολάμβανε το γεγονός.

Setlist :


In the flesh
Thin ice
Another brick in the wall 1
Happiest days
Another brick in the wall 2
Young Lust
Final cut
Pigs
Have a cigar
Coming back to life
Shine on you crazy diamond
Speak to me/Breathe
Time
Money
Welcome to the machine
Echoes
(Encore)
Wish you were here
Comfortably numb
Run like hell


Μία γεύση από το live :




Δημήτρης Μπέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου