Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Φίλιππος Πλιάτσικας, Sinead O' Connor @ Καραϊσκάκη (12/6/09)


Μια πολύ δυνατή συναυλία έγινε στο γήπεδο Καραϊσκάκη πριν μερικές ημέρες. Μια συναυλία που διαφημίστηκε πολύ στο ραδιόφωνο και τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε από νωρίς έξω από το στάδιο, ο συρμός του ΗΣΑΠ μετέφερε συνεχώς κόσμο καθώς το μέσο βόλευε για την μετακίνηση. Τυχεροί όσοι είχαν προμηθευτεί από νωρίς εισιτήριο καθώς στα εκδοτήρια γινόταν ο κακός χαμός… Στις 7.30 άνοιγαν οι πόρτες, αλλά αρκετός κόσμος ήταν από πριν στη θέση του.

Πρώτα ανέβηκε στη σκηνή ο Κωστής Μαραβέγιας μαζί με τους “Maraveyas Illegal και για τρία τέταρτα ξεσήκωσε το κοινό με τα τραγούδια του και την ενέργεια που πάντα βγάζει επί σκηνής. Φεύγοντας από το πάλκο μας ανανέωσε το ραντεβού για τις 26/6 στο Κηποθέατρο Παπάγου.


Μετά από είκοσι λεπτά περίπου έκανε την εμφάνιση της η προσκεκλημένη της βραδιάς Sinead O' Connor. Από δω και πέρα τα λόγια είναι περιττά… Φανταστική φωνή, μοναδική ερμηνεία… Όμως, δυστυχώς μετά λύπης μου παρατήρησα, το ελληνικό κοινό ήρθε να ακούσει μόνο ένα τραγούδι και αδιαφόρησε για τα υπόλοιπα. Αυτό φάνηκε όταν η καλλιτέχνιδα άρχισε να τραγουδάει το "Nothing compares to you" και το βαριεστημένο πλήθος ξεσηκώθηκε. Ωστόσο, μόλις το κομμάτι τέλειωσε ο κόσμος έπεσε και πάλι και άρχισαν πάλι τα ανούσια πηγαδάκια…


Λίγα λεπτά μετά κατάλαβα ότι ο χρόνος περνάει γρήγορα… Την τελευταία φορά που είδα τον Φίλιππο Πλιάτσικα επί σκηνής ήταν πριν αρκετά χρόνια μαζί με τους Πυξ Λαξ. Μόλις βγήκε στη σκηνή ο κόσμος φώναζε με ενθουσιασμό. Με τις πρώτες νότες το κοινό ζωντάνεψε, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιον είχε έρθει να δει. Δεν είπε πολλά τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο «Μπαλαρίνες επιτρέπονται». Προτίμησε να επικεντρωθεί σε τραγούδια από την εποχή των Πυξ Λαξ που το κοινό λατρεύει («Μοναξιά μου όλα», «Πούλα με», «Δεν θα δακρύσω πια για σένα», «Λένε για μένα» «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις» κ.ά.) καθώς και στα ιδιαίτερα δημοφιλή «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα» και «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη» όπου συμμετείχε και ο M.C Yinca.


Στην μέση περίπου του προγράμματος κάλεσε στη σκηνή τον Gordon Ganon που έκανε ένα ολόκληρο γήπεδο να χορεύει στους τρελούς ρυθμούς της μουσικής του, ενώ τραγούδησε και σε άπταιστα ελληνικά! Μας αποχαιρέτησε όμως γρήγορα (επίσης στα ελληνικά) δίνοντας τη σκυτάλη πίσω στον Πλιάτσικα, ο οποίος έβαλε σκοπό του να σηκώσει και τον τελευταίο καθισμένο από την καρέκλα του. Φυσικά και τα κατέφερε. Στο «Μια συνουσία μυστική» δύσκολα έβρισκες καθισμένο ακροατή ανάμεσα στα «ρούχα που πετούσανε ψηλά» και στον κόσμο κάθε ηλικίας που χοροπηδούσε σαν τρελός!


Βγαίνοντας από τον χώρο, ένιωθες να σου λείπει κάτι…μάλλον επειδή δεν είχε ΜΑΤ!! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ….


Setlist :

Sinead O'Connor:

01. The Emperor's New Clothes
02. I Am Stretched On Your Grave
03. You Made Me The Thief Of Your Heart
04. Never Get Old
05. Something Beautifu
l 06. Three Babies
07. Dark I Am Yet Lonely
08. What Doesn't Belong To Me
09. Nothing Compares 2 U
10. Downpressor Man
11. This Is To Mother You

Φίλιππος Πλιάτσικας (+ Gordon Gano):

01. Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Να Άλλαζα
02. Καληνύχτα Αμαλία
03. Μπαλαρίνες Επιτρέπονται
04. Πόλη Χιόνι
05. Τι Δεν Έμαθε Ο Θεός
06. Οι Παλιές Αγάπες Πάνε Στον Παράδεισο
07. Πες Κάτι
08. Μοναξιά Μου Όλα
09. Ήμουν Χαρούμενος (Φίλιππος Πλιάτσικας + Gordon Gano)
10. Gone Dady Gone (Gordon Gano)
11. Kiss Off (Gordon Gano)
12. Add It Up (Gordon Gano)
13. Blister In The Sun (Gordon Gano)
14. Ανόητες Αγάπες
15. Πούλα Με
16. Καμιά Φορά Νυχτώνει
17. Λένε Για Μένα
18. Δεν Θα Δακρύσω Πια Για Σένα
19. Ποιος Έχει Λόγο Στην Αγάπη
20. Έπαψες Αγάπη Να Θυμίζεις
21. Μια Συνουσία Μυστική
22. Ο Παλιάτσος Κι Ο Ληστής
23. Πυξίδα

Βαγάκης Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου